Nyhetsbrev juni 2017

IMG_8228 web

Har du lyst til å lese nyhetsbrevet for juni 2017 Klikk her.


Nyhetsbrev april 2016

IMG_5382.JPGWeb

Her kan du lese nyhetsbrevet fra april 2016.

Klikk her for å se hele brevet.


Siste nytt fra Kenya

IMG_3132 - Kopi.jpg web

Siste nytt fra Kenya finner du ved å Klikk her.


Nye grupper vokser fram

IMG_5088_crop web

Det gror godt i Nairobis slumområder. Arven etter Hauge sprer seg slik at fler får del i arbeidet og visjonen. De siste to årene har vi vokst fra 7 til 12 regionale opplæringsgrupper på 12 ulike steder i slummen. Disse regionale gruppene er selve kjernen i arbeidet vårt. Her holdes det månedlige samlinger for bibelstudium og andre  aktuelle temaer. Det er her det daglige arbeidet drives med alle sine gleder og utfordringer.  Vi ser derfor denne veksten som en stor og viktig vekst i arbeidet.


Økonomikurs i Kenya

økonomikurs 5

Noracta  arranger økonomikurs «Plan your Future»  for ledere i nettverket  «Bro for Håp» (Daradja La Tumaini) . Dette er et intersaktivt kurstilbud som i første omgang lærer opp kursledere til selv å holde kurset i sine regioner. Hovedinnholdet i kurset er en økonomisk utdannelse tilpasset Øst Afrika. Det tas utgangspunkt i behovene som lavinnteksts familier har. Temaene som behndles er bl.a. å sette seg finansielle mål, ulike former for sparing, utarbeidelse av cash flow med oversikt over kostnader og inntekter.  Deltakerne er organisert som fiktive familier som sammen kartlegger og setter opp en finansiell langsiktig plan som et styringsredskap for en oversiktlig utvikling av familiens økonomi. Hver familie får oppgaver å løse som bidrar til en  helt ny intorduksjon til og forståelse av familieøkonomi.

Første del av kurset går over tre dager, etter en dags pause skal kurset kjøres for en tuvidet gruppe av omtrent 120 regionale ledere. Etter dette skal kurset fortsette modul for modul  en gang pr. mnd. i de 10 regionale teamene tilknytet nettverkeet DLT.

Totalt har det deltatt 142 ledere fra Daradja La Tumaini, av disse er 20 blitt utdannet kursholdere.

Kurset «Planlegg din Framtid» er utviklet av Microfinance Center of Eastern Europe. Kursfasilitator var Unni Beate Sekkesæter.

Kenya 11-13 sep. 2012


Informasjonsvideo Noracta

blandings 470

Lurer du på hva Noracta driver med, eller bare har lyst til å se litt på noe av vårt arbeid kan du klikke her for å se en liten info video.


Noen glimt fra Kiberaslummen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noracta arbeider blant noen av verdens aller fattigste. Vi arbeider i ulike slumområder i Nairobi i Kenya.

Å besøke et slumområde kan utfordre oss på mange måter. Men det kan også skape nye dimensjoner i livet. En film kan ikke formidle alt, men den kan gi et lite glimt inn i en for oss noe uvirkelig tilværelse. Har du lyst til å se litt fra Kiberaslummen, klikk deg inn her.


Berean Safari

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En av Noractas samarbeidspartnere i Kenya er Berean Safari. Berean Safari  er et bibelstudiekurs som avholdes årlig. Kurset samler deltakere fra flere land i og utenfor Afrika. Kurset består av selvstudie, gruppesamtaler, undervisning og sosialt samvær. Det benyttes en tekststudiemetode som kalles manuskriptmetoden. Her er det teksten i seg selv som står i fokus.  Du kan se et utdrag fra Berean Safari 2010 her.


Siste innlegg

Kategorier

Arkiv