kaffe

En helt spesiell kaffehistorie:

Furahia Kaffe – Norge

Furahia er en ren ublandet og utvalgt Arabica kaffe. Den er dyrket i frodig jord i fjellområdet  Nyeri, på Kiguta farm, på platået sørvest for MT. Kenya. Der vokser den  sakte og samler sin helt spesielle personlige smaksrikdom. Vi importerer denne frodige og fyldige kaffen rett fra farmen og bonden Kigota. Den er vasket og gjort ferdig for transport på Thagemi Coffee Factory som like ved siden av farmen. Vi brenner og maler den selv her på Sørlandet tilpasset norsk smak og vann i samarbeid med Torungen Kaffe. Ved å kjøpe Furahia Kaffe  sørger du for at Kiguta får en riktig pris for sin kaffe. Samtidig støtter du Noractas arbeid blant fattige i Nairobis slumområder.

Smak selv, lukk øynene og du kjenner hvordan den rene fyldige kaffesmaken minner deg om en frisk rødvin kombinert med samme fruktighet som du finner i godt modne røde bær og en mild, men mørk sjokolade. Det er derfor vi på Swahili kaller den Furahia som betyr Nytelse. Det er det den er, en ren sann nytelse.

Furahia kaffe er å få kjøpt ved henvendelse til Noracta.

Her kan du lese reportasje fra Lindesnes avis.

Furahia Kaffe – Kenya

Kenya er i verdenstoppen når det gjelder kaffedyrking, og likevel drikkes det forbausende lite kaffe. Det meste av kaffen eksporteres ut av landet. Kenyansk kaffe er kjent for sin gode smak og fylde, noe vi i vesten nyter med stort velbehag. Hos oss er kaffe i høyeste grad en sosial drikk, mens i et av kaffens hjemland er det dessverre ofte sterkere drikker som dominerer. Ved å jobbe for kaffe som erstatning for sterkere drikker vil vi samtidig være med på å tette et stort pengesluk for de som sliter med alkoholisme. Realiteten er den at for mange går mesteparten av det lille de tjener til sterkt øl og farlig sprit. Dette er for mange en vesentlig hindring for å komme videre på veien ut av fattigdommen for seg og sine.